woensdag 1 juli 2009

Rwanda deel 2



We vervolgden onze weg met een rondje Lake Muhazi, via the-plantages tussen de duizenden groene heuvels - met blauw-achtig nevelslierten in de dalen. We kampeerden op een veldje achter een populaire trouwlocatie/restaurant. Gelukkig feesten ze hier nauwelijks en konden we toch om 20u30 slapen ... dank aan het kersverse bruidspaar!



Lake Muhazi net voor slapen... ;-)



Maar Wimpie wat doe je nu? .... (een mooi moment voor een nieuwe poll.... zie linker kolom)




Bij Rwanda denkt iedereen onmiddelijk aan de genocide op de tutsis in 1994... We bezochten dan ook het erg informatieve en indrukwekkende Genocide Memorial in Kigali. De vlam in de voortuin wordt van april tot juni brandend gehouden (100dagen nationale rouw). Verder waren we toch effe stil bij zoveel onmenselijkheid .... en het falen van de internationale gemeenschap (UN). Vooral de laatse hal, opgedragen aan de kinderen maakte veel indruk met persoonlijke levensverhalen en laatste woorden als 'Mummy, where can I run to...?' (A child of 4 killed by Machete ...)



Ook de tuin van het Genocide Memorial is erg symbolisch opgezet ... met "komische" duidelijkheid ... Deze foto toont een voorbeeld van een olifant met GSM, die symbool staat voor de hoop van de Rwandese bevolking na de Genocide op meer communicatie met de internationale gemeenschap...

Geen opmerkingen: